Hytta

Sov under stjernehimmelen. Våkn opp til en fantastisk utsikt over Mjøsa. Ta del i elementene og nyt dagen i trekronene.

Dette er en moderne tretopphytte der du bor skjermet, men samtidig har opplevelsene rett utenfor. En hytte hvor moderne arkitektur møter naturen og kulturlandskapet.

Mange meter over bakken

Hytta ligger høyt og luftig  i en gammel blandingsskog 8-11 meter over bakken med panoramautsikt over Mjøsa.

Hytta er designet for å komplettere stedet og naturen, hvor alle detaljer er laget for å la deg ta del i elementene, og samtidig kunne oppleve dem trygt og lunt innenfor glasset. Store glassflater forsterker opplevelsen av å være ute blant trekronene og overgang ute – inne oppløses.

Opp trappen får du opplevelsen av å gå inne i en nettboks, både beskyttet og transparent samtidig. Et uterom mot vest gir varme og sol på kvelden og med en levegg i bakkant blir dette en svært hyggelig krok. Mot nord finnes en veranda på over 20 kvadratmeter. Herfra er det en formidabel utsikt over Mjøsa og milevis utsikt i alle himmelretninger. Du vil oppleve å se 1/3 av Mjøsas totale areal.

Rundt trekronene er det et yrende dyre og fugleliv med mange forskjellige arter. Du vil oppleve nærkontakt med fugl, ekorn, rådyr, rev og elg.

Hytta er spesialdesignet av arkitekt Tord Kvien, arkitekt Anne Katrin Taagvold og interiørstylist Kirsten Visdal.

Fem senger i hytta

Bak store glassflater er det egen hems med to dobbeltsenger.  Her ligger du nesten 12 meter over skogbunnen. Det er 5 sengeplasser fordelt på 2 dobbeltsenger  og en enkeltseng inne i hytta. Hytta har alle fasiliteter; strøm, vann, dusj og toalett.

Ikke langt unna!

Toten tretopphytte ligger midt i kulturlandskapet lengst sør i Østre Toten kommune. Stedet kalles Totenvika og strekker seg øst-sørøst fra tettstedet Skreia mot fylkesgrensa til Akershus, mellom stranda langs Mjøsa og Totenåsen. Kjøreavstanden til Oslo er 10 mil og gjøres unna på snaue 1,5 time. Gardermoen ligger 1 times kjøring unna med gode bussforbindelser. På jordene rundt hytta dyrkes fantastiske råvarer som er kjent under navnet Mat fra Toten.

Arkitekten

Det er arkitekt Tord Kvien som har tegnet Toten Tretopphytte og her er hans tanker rundt arkitekturen:

«Ståle og Kjersti er gode venner og familie, og vi har hatt mange spennende naturopplevelser sammen i fjell og på isbreer. Når de ville lage tretopphytta på Toten diskuterte vi hvordan arkitekturen kunne fremheve og forsterke opplevelsen av skogen, det vakre kulturlandskapet og Mjøsa. Utformingen vi kom frem til er et karakterfullt lite bygg med mange varierte og spennende opplevelser.

Arkitekturen i tretopphytta skal gi flere forskjellige opplevelser. Her er man høyt oppe i trekronene, det er mange inntrykk og bygget er formet for å fremheve dette.

Underveis opp trappene er man i skogens eget, intime grønne rom, og trappen snur og vris for å gi flere inntrykk og blikk i forskjellige retninger. Metallnett i rekkverket gjør at man er tett på skogen. Når trappen bryter gjennom løvtaket går man fra det lukkede skogrommet og opp til det større landskapsrommet med åkre og Mjøsa foran seg.

Både utvendig og innvendig varierer det mellom åpenhet og lukkethet. Noen deler av hytta og uterom har tette vegger som gir le og oppleves trygge og rolige, men andre soner har transparent glass og metallnett som gjør at man føler høyden og utsikten med et » sug i magen «. Innerommet er lukket mot skogen bak, men åpent med mye glass mot nord og det store landskapsrommet. Uterommet har forskjellige typer rekkverk og levegger for at man skal få forskjellige bruksmuligheter avhengig om man vil ha meditativ utsikt alene eller samles rundt et bord med god mat og drikke.

Materialbruken er enkel og konsekvent med lyst treverk og mørke detaljer i metall og beslag. Fargeskiftninger i skogen og i landskapsrommet skal fremheves.»