Sommer

Bading

Evjua Strandpark tilbyr en av Mjøsas fineste strender og badeplasser. Her finner du en langgrunn sandstrand med gode lekemuligheter for barna, en flott plen å ligge på og ikke minst en populær vanntrampoline for de litt eldre. Trenger du noe iskaldt å drikke eller god mat er dette kun et steinkast unna.

På Panengen er det stupetårn, grillmuligheter, sitteplasser og mer til felles glede. Panengen er en fin badeplass som blir mye brukt om sommeren, både av store og små.

Hageopplevelser

En liten spasertur unna Toten Tretopphytte ligger Fredholm hageopplevelser. Dette er en norsk cottage garden. Det vil si at den er en giftfri, uformell, frodig, romantisk og engelskinspirert hage anlagt rundt sveitserhuset fra 1900. Det er ikke en striglet hage, det er i stedet vektlagt at stemninger, dufter, frodige hagerom, romantiske møbler og tekstiler skal inspirere. Hagen består av roser, klematis, stauder og noen nyttevekster. Plantene står tett og mange høye klatreroser og klematis preger hagen. De som ønsker får en guidet vandring i hagen. Enkel kaffeservering med crumble pie fra det lokale Holmstad hjemmebakeri. For mer info se www.fredholm.no

Skibladner

Skibladner er verdens eldste operative hjuldamper i rutegående trafikk, og ble bygget i perioden 1854-1856. Skipet ble bygget for passasjer og godstrafikk på Mjøsa. Om bord på Skibladner kan du nyte en avslappende kaffekopp i det vakre Mjøslandskapet, oppleve dampmaskinen og skovlene i drift, beundre de flotte salongene under dekk, sende postkort fra skipets egen postkasse, og innta et bedre måltid i 1. Plads Madsalon. For mer informasjon se skibladner.no.

Topptur

Rett sør for Toten Tretopphytte ligger vakre Hervenknappen, 784 moh. Herfra har du utsikt over store deler av det indre Østlandet. Dette er en av toppene i landet hvor du kan se størst del av Norge. Mot øst ser du hele vegen til Sälen området i Sverige. Mot vest ser du Vassfaret og Norefjell. Mot nord ser du Hemsedalsfjellene, Jotunheimen og Rondane. Fra hytta tar turen ca. 2 timer i rolig gange. Antall høydemeter er 584. Om du ønsker en kort tur kan du ta bilen til Herva og vandre den merkede stien opp til Hervenknappen. Turen tar ca. 25 minutter. Fra Skreia sentrum følg skilt mot Torsætra. Sving til venstre mot Herva når du kommer til det gamle pleiehjemmet og følg denne veien til du ikke kommer lenger. (Bompenger kr. 50,-. Betaling med kort)

Matopplevelser

Restauranten Viken II finner du i Evjua Strandpark, midt i vakre Totenvika. Restauranten er bygget som en gammel Mjøsbåt, og ligger majestetisk til litt uti Mjøsa med utsikt til Helgøya, Hamar og Stange. Fra byssa serveres sommerlig lunsj og middag med friske, kortreiste råvarer fra jordbruksbygda Toten. Bar med alle rettigheter.

Hos Kamilla´s på Hjell Brenneri får du en smakfull matopplevelse, med en meny som er inspirert av Middelhavsmat, street-food og raw-food. Her lages maten helt fra bunnen av lokale og økologiske råvarer. Deres matfilosofi er at maten skal smake fortreffelig, tilføre kroppen råvarer den elsker og gi god energi. Hjell Brenneri ligger helt i mjøskanten ytterst i Totenvika.