Vinter

Trugetur

Besøk Hervenknappen på vinteren med truger. Rett sør for Toten Tretopphytte ligger vakre Hervenknappen, 784 moh. Herfra har du utsikt over store deler av det indre Østlandet. Dette er en av toppene i landet hvor du kan se størst del av Norge. Mot øst ser du hele vegen til Sälen området i Sverige. Mot vest ser du Vassfaret og Norefjell. Mot nord ser du Hemsedalsfjellene, Jotunheimen og Rondane. Fra hytta tar turen ca. 2 timer i rolig gange. Antall høydemeter er 584. Om du ønsker en kort tur kan du ta bilen til Herva og vandre den merkede stien opp til Hervenknappen. Turen tar ca. 25 minutter. Fra Skreia sentrum følg skilt mot Torsætra. Sving til venstre mot Herva når du kommer til det gamle pleiehjemmet og følg denne veien til du ikke kommer lenger. (Bompenger kr. 50,-. Betaling med kort). I de fleste tilfeller vil det være en oppgått trugesti å følge. Toten Tretopphytte har truger til utlån. Ta kontakt hvis dette er av ønske.

Ski

Totenåsen er kjent for stabilt og godt skiføre, og et meget variert og omfattende nett av løyper. Bare 15 minutter unna Toten Tretopphytte ligger det 150 km med skiløyper. Sjekk www.totenasloyper.no for mer info.

Rausteinshytta ligger på Totenåsen, 820 meter over havet. Hytta er et av de mest benyttede turmål for skiløpere på Toten. Skiløypene blir kjørt opp av AS Totenåsløyper. Her er det topp preparerte skiløyper hele vintersesongen.